Tuinschermen

tuinschermen

Een tuinscherm kan gemaakt worden van verschillende soorten schutting hout, denk daarbij aan geïmpregneerd hout zoals Vuren, Grenen of onbehandeld Douglas. Een ander alternatief is hardhout, zoals Indonesisch Bangkirai, Angelim Vermelho of Afrikaans Okan hout. De prijs van hardhout is in de meeste gevallen stukken duurder dan geïmpregneerd hout.

De  kwaliteit van de tuinschermen

De betere kwaliteit tuinschermen morden met de hand geschroefd met een zogenaamde schroefautomaat. Een schroefautomaat is een schroefmachine waarbij een strip met schroeven door een geleider naar de schroefbit gevoerd word. Deze schroefmachine kan ca. 3 schroeven per seconde verwerken. De schroeven 4x30mm zijn in de meeste gevallen van (vuur) verzinkt materiaal. Een andere optie is RVS (Roest Vrij Staal).

De prefab tuinschermen van de Gamma of Praxis zijn vaak geniet i.p.v. geschroefd. Daarom zijn deze schermen vaak goedkoper maar in dit geval dus ook minder van kwaliteit.

tuinscherm

Het creëren van privacy

De aantal planken waar een schuttingscherm van word gemaakt bepaald de privacy in uw tuin. Hoe meer planken op een tuinscherm des te minder doorkijk tussen de planken, zo heeft u meer privacy. Dit heeft te maken met de overlapping van de planken. De maat van meest voorkomende schuttingplank is 140mm breed. Bij een 19 planks tuinscherm zit er ca. 80mm ruimte tussen de planken (schuine doorkijk mogelijk). Bij een 23 planks tuinscherm is deze ruimte nog maar 30mm (geen doorkijk mogelijk).

Afmetingen tuinschermen

De breedte van een tuinscherm is standaard altijd 180cm, ongeacht de aantal planken op een tuinscherm. Dit is zo bedacht omdat de schutting betonplaten hetzelfde formaat hebben. Gelukkig zijn zowel de houten schermen als de betonplaten makkelijk in te korten. Geen een tuin is hetzelfde dus maatwerk is altijd van toepassing.

De hoogte van de tuinschermen is afhankelijk van het type schutting. Bij de standaard hout beton schutting zijn de schermen 180cm hoog en bij de luxe hout beton schutting zijn deze 130cm hoog. Schuttingen op halve hoogte of maatwerk is altijd mogelijk als de tuinschermen handgemaakt worden.

tuinscherm grenen

Tuinschermen