Meteen naar de inhoud
Home » Beton schutting

Beton schutting

Een beton schutting is een populaire keuze voor iedereen die op zoek is naar een duurzame en stijlvolle tuinafscheiding. Betonnen schuttingen bieden verschillende voordelen ten opzichte van traditionele houten schuttingen en zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, kleuren en motieven. Op deze pagina bespreken we enkele van de voordelen van een beton schutting en waarom deze een goede keuze kan zijn voor uw tuin.

Duurzaamheid

Een betonschutting is een duurzame keuze die jarenlang meegaat. Beton is bestand tegen weersinvloeden, rot en andere schade, waardoor de schutting lang meegaat zonder dat deze regelmatig hoeft te worden vervangen of onderhouden. Dit betekent dat u niet alleen een mooie schutting krijgt, maar ook een schutting die bestand is tegen de elementen en andere vormen van schade.

Veiligheid en privacy

Een beton schutting biedt ook een gevoel van veiligheid en privacy. Beton is steviger en duurzamer dan hout, waardoor betonschuttingen minder snel omvallen of omwaaien bij slecht weer. Bovendien zijn betonschuttingen minder doorzichtig dan traditionele houten schuttingen, waardoor ze meer privacy bieden.

Stijlen en motieven

Betonschuttingen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en motieven, waardoor u de schutting kunt aanpassen aan uw persoonlijke smaak en de stijl van uw tuin. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een schutting met een houtmotief voor een natuurlijke uitstraling, of voor een schutting met een modern motief voor een meer eigentijdse uitstraling. Er zijn ook verschillende kleuren beschikbaar, zodat u de schutting kunt afstemmen op de kleuren van uw huis of tuin.

Onderhoud

Een beton schutting is relatief onderhoudsarm. Beton hoeft niet per se te worden geverfd of behandeld. Vind u het niet mooi dat de schutting verkleurd? Dan kunt u er later altijd nog voor kiezen om de schutting te schilderen. Dit type schutting is bestand tegen weersinvloeden en ongedierte. Dit betekent dat de schutting weinig onderhoud vereist en dat u jarenlang plezier kunt hebben van uw nieuwe schutting.

Conclusie

Een beton schutting is een duurzame, onderhoudsarme en stijlvolle keuze voor uw tuinafscheiding. Het biedt stevigheid, veiligheid en privacy, en is verkrijgbaar in verschillende stijlen en motieven. Met de juiste installatie en onderhoud kan een beton schutting jarenlang meegaan en een mooie en functionele toevoeging zijn aan uw buitenruimte.

Een beton schutting is niet meer die grauwe grijze schutting van 20 jaar geleden. Sinds enkele jaren zijn beton schuttingen de parels van de tuinen. Vooral de 4 kleuren (wit, grijs, taupe en antraciet) gaan met de tijd mee. Met de zeven Prachtige motieven (Rots motief, Nostalgie motief, Lariks motief, Elbe motief, Donau motief, Klassiek steenmotief en Romeins motief) is het een strakke wand. Steeds meer mensen kiezen voor een beton schutting omdat het stukken goedkoper is dan een gemetselde muur, zo is een fundering niet nodig en kan de betonschutting direct geplaatst worden in elk type ondergrond. Benieuwd naar de mogelijkheden? Hier onder vind u de specificaties van een beton systeem.

Beton schutting

beton schutting

Een beton schutting van 200cm hoog bestaat uit de volgende materialen:

 • Sponning betonpalen met een sponning van 216cm
 • Zes betonplaten van elk 36cm hoog, keuze uit 6 motieven
 • Betonmortel 25kg per paal
 • Betonkleur wit, grijs, taupe of antraciet
 • Inclusief het bouwen van de schutting

Dit kost totaal €240,00 per strekkende meter schutting.


Extra opties voor een beton schutting zijn:

 • Betonnen afdekkap €16,00 per meter extra
 • Beton muts op de betonpalen €16,00 per meter extra
 • Lariks, Donau of combi motief €25,00 per meter extra
 • Een lichtleiding in de betonpaal gestort €20,00 per stuk extra

Extra bijkomende kosten:

 • Transportkosten (afhankelijk van uw postcode)
 • Maatwerk (afhankelijk van uw situatie)
 • Het verwijderen en/of afvoeren van uw oude schutting of haag
 • Andere hoogtes t/m 300cm op aanvraag.

Wilt u toch liever een luxe schutting of hout beton schutting? Klik dan op de onderstaande link, u word dan automatisch doorverwezen naar de juiste pagina.

Luxe hout beton schuttingen

Standaard hout beton schuttingen