Tuindeuren

Tuindeuren

Tuindeuren

Natuurlijk is een toegang naar uw tuin belangrijk. Niet alleen dient de tuin toegankelijk te zijn vanuit uw woning maar ook van buitenaf is in de meeste gevallen erg handig. Tuindeuren zijn er net als tuinschermen in verschillende soorten en maten.

Een tuinpoort, altijd gemaakt van hout, is de meest voorkomende tuindeur. Een stalen gegalvaniseerd frame word gebruikt als basis. Op dit frame worden tuinplanken bevestigd d.m.v. schroeven. Omdat hout altijd werkt is het verstandig om niet te bezuinigen op dit stalen poortframe, wat in de meeste gevallen slechts enkele tientjes duurder is. Elke houtsoort die we eerder hebben besproken op deze pagina is geschikt voor een tuinpoort.

Poortframes

De poortframes zijn leverbaar in 7 breedtes: 90, 100, 110, 120, 130, 140, en 150cm. Uiteraard is het ook mogelijk om een dubbele poort te maken, waar u makkelijk met de auto of aanhanger door kunt rijden. De hoogtes worden meestal aangepast op de hoogte van de schutting maar kunnen in elke gewenste hoogte geleverd worden. Een poort is op zich een zware constructie, bij een dubbele poort word vaak gebruik gemaakt van een zwaar loopwiel met veer. Dit voorkomt dat de poort vroegtijdig gaat klemmen.

Dubbele poortdeur

Waar vroeger altijd een boeren klink stel werd, gebruikt men tegenwoordig een slotkast met cilinderslot.  In combinatie met een RVS klink stel zien de tuinpoorten er tegenwoordig een stuk luxer uit. Het is zelfs mogelijk om uw cilinder van de berging of woning bij te laten maken zodat u hiervoor dezelfde sleutel kunt gebruiken. De slotplaat is standaard van RVS evenals de klinken. Een houten poort is dus onmisbaar in een moderne tuin!