Meteen naar de inhoud
Home ยป Tuindeuren

Tuindeuren

Houten tuindeuren zijn een mooie en functionele toevoeging aan uw schutting. Ze bieden niet alleen gemakkelijke toegang tot uw tuin, maar voegen ook een extra element van stijl toe aan uw buitenruimte. In dit blog bespreken we enkele van de voordelen van houten tuindeuren en waarom deze een goede keuze kunnen zijn voor uw schutting.

Stijlvolle uitstraling

Een van de belangrijkste voordelen van houten tuindeuren is de stijlvolle uitstraling die ze bieden. Hout is een natuurlijk materiaal dat warmte en charme toevoegt aan uw buitenruimte. Bovendien zijn houten tuindeuren verkrijgbaar in verschillende stijlen en ontwerpen, waardoor u de deuren kunt aanpassen aan uw persoonlijke smaak en de stijl van uw tuin.

Duurzaamheid

Houten tuindeuren zijn duurzaam en gaan lang mee. Het hout is bestand tegen weersinvloeden en kan extra worden behandeld om de levensduur te verlengen. Dit betekent dat u jarenlang plezier kunt hebben van uw houten tuindeuren zonder dat deze regelmatig hoeven te worden vervangen of onderhouden.

Extra beveiliging

Houten tuindeuren bieden extra beveiliging voor uw tuin en huis. Onze tuindeuren worden standaard uitgerust met hang en sluitwerk die zijn ontworpen om te voorkomen dat ze makkelijk kunnen worden geforceerd of opengebroken. Dit kan u extra gemoedsrust geven, vooral als u waardevolle spullen in uw tuin heeft.

Gemakkelijke toegang tot uw tuin

Een van de belangrijkste voordelen van houten tuindeuren is dat ze gemakkelijke toegang bieden tot uw tuin. U hoeft niet langer om de schutting heen te lopen om uw tuin te betreden, wat vooral handig is als u bijvoorbeeld een barbecue heeft of vrienden en familie op bezoek heeft.

Conclusie

Houten tuindeuren zijn een mooie en functionele toevoeging aan uw schutting. Ze bieden stijl, duurzaamheid, extra beveiliging en gemakkelijke toegang tot uw tuin. Met de juiste installatie en onderhoud kunnen houten tuindeuren jarenlang meegaan en een mooie toevoeging zijn aan uw buitenruimte.

Natuurlijk is een toegang naar uw tuin belangrijk. Niet alleen dient de tuin toegankelijk te zijn vanuit uw woning maar ook van buitenaf is in de meeste gevallen erg handig. Tuindeuren zijn er net als tuinschermen in verschillende soorten en maten.

Een tuinpoort, altijd gemaakt van hout, is de meest voorkomende tuindeur. Een stalen gegalvaniseerd frame word gebruikt als basis. Op dit frame worden tuinplanken bevestigd d.m.v. schroeven. Omdat hout altijd werkt is het verstandig om niet te bezuinigen op dit stalen poortframe, wat in de meeste gevallen slechts enkele tientjes duurder is. Elke houtsoort die we eerder hebben besproken op deze pagina is geschikt voor een tuinpoort.

Poortframes

De poortframes zijn leverbaar in 7 breedtes: 90, 100, 110, 120, 130, 140, en 150cm. Uiteraard is het ook mogelijk om een dubbele poort te maken, waar u makkelijk met de auto of aanhanger door kunt rijden. De hoogtes worden meestal aangepast op de hoogte van de schutting maar kunnen in elke gewenste hoogte geleverd worden. Een poort is op zich een zware constructie, bij een dubbele poort word vaak gebruik gemaakt van een zwaar loopwiel met veer. Dit voorkomt dat de poort vroegtijdig gaat klemmen.

Dubbele poortdeur

Waar vroeger altijd een boeren klink stel werd, gebruikt men tegenwoordig een slotkast met cilinderslot.  In combinatie met een RVS klink stel zien de tuinpoorten er tegenwoordig een stuk luxer uit. Het is zelfs mogelijk om uw cilinder van de berging of woning bij te laten maken zodat u hiervoor dezelfde sleutel kunt gebruiken. De slotplaat is standaard van RVS evenals de klinken. Een houten poort is dus onmisbaar in een moderne tuin!