Meteen naar de inhoud
Home » Hout beton schutting standaard

Hout beton schutting standaard

Een hout beton schutting is een populaire keuze voor iedereen die op zoek is naar een duurzame, stevige en stijlvolle tuinafscheiding. Deze schuttingen combineren de warme uitstraling van hout met de robuuste stevigheid van beton en bieden tal van voordelen ten opzichte van traditionele houten schuttingen. In dit artikel bespreken we enkele van de voordelen van een hout beton schutting en waarom deze een goede keuze kan zijn voor uw tuin.

Duurzaamheid

Een hout beton schutting is een duurzame keuze die jarenlang meegaat. De betonnen palen en platen bieden stevigheid en stabiliteit aan de schutting, terwijl het houten gedeelte van de schutting een warme en natuurlijke uitstraling geeft. Dit betekent dat u niet alleen een mooie schutting krijgt, maar ook een schutting die bestand is tegen weersinvloeden en andere schade.

Onderhoudsarm

Een hout beton schutting is relatief onderhoudsarm. Het beton hoeft niet te worden geverfd of behandeld en is bestand tegen weersinvloeden en andere schade. Het houten gedeelte van de schutting kan worden behandeld met een beschermende coating om de levensduur te verlengen, maar heeft verder weinig onderhoud nodig.

Veiligheid en privacy

Een hout beton schutting biedt ook een gevoel van veiligheid en privacy. De betonnen palen en platen zorgen voor extra stevigheid en voorkomen dat de schutting omvalt of omwaait bij slecht weer. Bovendien zijn hout beton schuttingen minder doorzichtig dan traditionele houten schuttingen, waardoor ze meer privacy bieden.

Verschillende stijlen

Een hout beton schutting is verkrijgbaar in verschillende stijlen, waardoor u de schutting kunt aanpassen aan uw persoonlijke smaak en de stijl van uw tuin. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een schutting met een houtmotief voor een natuurlijke uitstraling, of voor een schutting met een modern motief voor een meer eigentijdse uitstraling. Met de juiste afwerking kan een hout beton schutting een mooie toevoeging zijn aan uw buitenruimte.

Conclusie

Een hout beton schutting is een duurzame, onderhoudsarme en stijlvolle keuze voor uw tuinafscheiding. Het biedt stevigheid, veiligheid en privacy, en is verkrijgbaar in verschillende stijlen en motieven. Met de juiste installatie en onderhoud kan een hout beton schutting jarenlang meegaan en een mooie en functionele toevoeging zijn aan uw buitenruimte.

De hout beton schutting is de meest verkochte schutting in Nederland en België. Dat is op zich niet vreemd, de schutting is relatief goedkoop, staat erg stevig, heeft een lange levensduur en ziet er ook nog eens goed uit! Dit type schutting is geschikt voor zowel zand als klei ondergrond, niet geschikt voor plaatsing op fundering of straatwerk. Hier onder vind u de specificaties van de hout beton schutting.

De hout beton schutting bestaat bij ons standaard uit de volgende materialen:

 • Combi betonpalen met een sponning van 27cm en diamantkop
 • Betonmortel storten aan de palen
 • Een betonplaat van 26cm hoog, dubbelzijdig glad
 • Een houten tuinscherm met 21 planken met rechte bovenkant
 • Een houten afdekkap met dakprofiel
 • Alle montage materialen, zoals schroeven en L beslag beugels
 • Betonkleur wit, grijs, taupe of antraciet
 • Inclusief het bouwen van de schutting

Dit kost totaal €130,00 per strekkende meter schutting.


hout-beton-schutting-witgrijs

Extra opties voor de hout beton schutting zijn:

 • Sluitlatten (voor het wegwerken van de beugels) €4,00 per meter extra
 • Toog tuinschermen (bovenkant in een boog) €10,00 per meter extra
 • Betonplaat die met een motief €15,00 per meter extra
 • RVS montage materialen (schroeven en beugels) €5,00 per meter extra
 • 23 Planken per scherm voor maximale privacy €5,00 per meter extra
 • Een gaas scherm, V-scherm en/of raster scherm €45,00 per stuk extra
hout beton schutting

Extra bijkomende kosten:

 • Transportkosten (afhankelijk van uw postcode)
 • Maatwerk (afhankelijk van uw situatie)
 • Het verwijderen en/of afvoeren van uw oude schutting of haag

Hier boven ziet u enkele voorbeelden van de hout beton schutting, al dan niet met een gaas scherm. Heeft u nog vragen na het lezen van deze schutting specificaties? Stuur ons een bericht, u krijgt altijd binnen 48 uur antwoord. Indien deze schutting voldoet aan uw wensen kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen op deze offerte aanvraag pagina.


Wilt u liever een luxe schutting of een beton schutting? Klik dan op de onderstaande link, u word dan automatisch doorverwezen naar de juiste pagina.

Luxe hout beton schutting

Beton schutting