Erfafscheiding

By | 15 februari 2017

Wilt u een erfafscheiding plaatsen of dit laten doen door een schutting zetter bij u in de buurt?

Sommige mensen willen een erfafscheiding in de achtertuin. Er zijn meerdere uitgangspunten waarom personen een erfafscheiding willen aanbrengen in de tuin. De belangrijkste oorzaak is toch de afzondering die het geeft. Het is ook niet lekker als de buren of vreemde van buitenshuis eenvoudigweg in de achtertuin kunnen kijken. Ze zullen u vermoedelijk verder niet benaderen, maar het is geen aangenaam idee dat u b.v. in de zon ligt te ontspannen in uw tuin terwijl de omwonenden mee zitten te staren.

Een tweede motivatie waarom mensen een erfafscheiding installeren is om te voorkomen dat er onverwacht zaken uit de tuin gestolen kunnen worden. Een erfafscheiding heeft in dat opzicht een paar voordelen. Het maakt het voor outsiders moeilijker om binnen te komen en zien uw spullen vanaf de openbare weg niet meer staan.

 

Erfafscheiding plaatsen

Het is belangrijk dat u de erfafscheiding op de exacte positie neerzet. De schutting mag niet over de erfgrens heen worden gebouwd. De perceelgrens geeft aan welk perceel van uw achtertuin is en waar dat van de wijkbewoners start. Als u de schutting over de perceelgrens zet hebben de wijkbewoners het recht daar wat van te zeggen. Heel wat personen hechten enorm aan de erfgrens. Er is hierdoor al menig burenruzie tot stand gekomen. Ingeval de rechter de wijkbewoners in het gelijk stelt zou het gewoonweg kunnen dat u de pas geplaatste luxe hout beton schutting weer moet verwijderen om een aantal centimeters verderop weer te moeten plaatsen. Als u wilt weten waar de erfgrens juist loopt, dan kan u dat bij het Kadaster nazien.

U kan besluiten de erfafscheiding zelf te plaatsen of dat te laten doen door bijvoorbeeld Deschuttingbouwer.nl. Doe dit enkel wanneer u er wel zeker verstand van heeft. Wanneer u een betonnen erfafscheiding plaatst kan u het beste een reeks palen in de aarde plaatsen. Deze betonpalen dienen diep genoeg de grond in geplaatst te worden om stabiel te staan. Dat moet zeker 70 cm diep zijn en de betonpalen moeten lijnrecht staan. U kan door middel van de waterpas nagaan of dat werkelijk het geval is. Als dat zo is kunt u de betonpalen aanvullen met zand en het gat bovendien aanvullen met water. Nadien moet u droge betonmortel bij het water voegen maar hoeft het niet te mixen. Naderhand moet u de specie 15 minuten laten drogen en de paal  zal staan als een huis. De betonpalen dient u maximaal op 180 cm uit elkaar te plaatsen. Aansluitend kunt u er schermen tegen aan schroeven. U kan evenwel complete tuinschermen kopen bij de betere schutting bedrijven.

Waarom een luxe hout beton schutting plaatsen?!

Luxe hout beton schuttingen plaatsen. Het plaatsen van een erfafscheiding in uw tuin hoeft niet gigantisch duur te zijn. Er zijn verscheidene voordelen aan het neerzetten van een erfafscheiding. De belangrijkste aanleiding waarom consumenten het doen is de afzondering. Men dient bij het installeren of bouwen van een omtuining wel met een aantal zaakjes rekening houden. Zo is het onder andere aanmerkelijk dat de erfafscheiding niet over de perceelgrens heen wordt gebouwd. De meeste tuinafscheidingen zijn vervaardigd van grenen hout of beton.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *