Betonplaten

betonplaten

Betonplaten

De betonplaten zijn niet meer weg te denken als we het over schuttingen hebben. Op de eerste plaats zorgt een betonplaat er voor dat het tuinscherm niet in aanraking komt met de aarde. Dit zal de levensduur aanzienlijk verlengen. Logisch, een houten tuinscherm trekt vocht uit de grond aan waarna het scherm langzaam maar zeker wegrot.

Standaard betonplaat

De standaard betonplaat heeft een afmeting van 184x26cm. Zoals de naam al doet vermoeden word deze gebruikt bij standaard hout beton schuttingen. In combinatie met de combi betonpaal met een sponning van 27cm zal de totale hoogte van de tuinschutting ca. 195cm zijn. De betonplaat word altijd een stukje onder het maaiveld geplaatst.

In sommige gevallen hebben we een bredere betonplaat nodig omdat dit netter aansluit. Zo zijn er betonplaten leverbaar voor de standaard hout betonschutting van 224cm breed. Zo kunnen we een tuinscherm plaatsen tot 220cm breed.

Dubbelzijdig glad

Het is ook mogelijk om de beton platen te plaatsen met 2 gladde kanten (dubbelzijdig glad). De standaard betonplaten die elke schuttingbouwer gebruikt zijn enkelzijdig glad. Dat houd in dat de betonplaten vlak gestort worden in een mal en dus een kant iets ruwer is. De meeste mensen valt dit niet eens op maar er zijn steeds vaker mensen die voor dit soort betonplaat kiezen omdat het net iets mooier afgewerkt is.

betonplaten rots motief

Betonplaten met motief

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een luxe hout beton schutting. Een onderdeel van deze luxe schutting zijn de beton platen met motief. De motief betonplaten hebben een afmeting van 184x36cm en kunnen gestort worden in 7 verschillende betonmotieven (Rots motief, Nostalgie motief, Rhein motief, Elbe motief, Gebroken steen motief, Klassiek steenmotief en Romeins motief).

U heeft daarbij de keuze of het motief aan 1 of 2 zijdes zichtbaar moet zijn. Deelt u de luxe schutting met de buren, dan word er gekozen voor dubbelzijdig motief. Grenst u aan een gangpad, tegen een plantsoen of betalen de buren niet mee aan de schutting? Dan word er gekozen voor enkelzijdig motief. Enkelzijdig heeft altijd een “lelijke” kant, wij noemen dit zo omdat de kant zonder motief niet netjes is afgewerkt. Hier kijkt u tegen de gestorte kant van de betonplaat aan. Vind u dit niet mooi, dan dient u dubbelzijdig motief te kiezen.

Bij de semi luxe schutting komt er 1 betonplaat met motief onder het tuinscherm. Bij de luxe hout beton schutting komen er 2 betonplaten op elkaar. De luxe schutting word altijd afgewerkt met een betonnen afdekkap welke tussen de betonplaten en het tuinscherm komt. Dit geeft een chique uitstraling in combinatie met de combi-betonpalen.

betonplaten gebroken steen motief