Meteen naar de inhoud
Home » Betonplaten

Betonplaten

Betonplaten zijn een populaire keuze voor het bouwen van een schutting. Ze bieden een stevige basis en zijn duurzaam, waardoor ze een praktische en esthetische toevoeging zijn aan elke tuin. Er zijn verschillende soorten betonplaten verkrijgbaar, waaronder betonplaten met rots motief, elbe motief en houtmotief. In dit blog bespreken we deze verschillende motieven en hun kenmerken.

Rots motief

Betonplaten met een rots motief hebben een ruwe, natuurlijke uitstraling die lijkt op gesteente. Dit maakt ze een populaire keuze voor tuinen met een natuurlijk of rustiek thema. Rotsmotief betonplaten hebben ook de neiging om een ​​gevoel van privacy en veiligheid te geven, omdat ze minder doorzichtig zijn dan andere soorten betonplaten.

Elbe motief

Elbe motief betonplaten hebben een gestroomlijnde uitstraling en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder grijs en antraciet. Dit maakt ze een goede keuze voor moderne tuinen en eigendommen. Elbe motief betonplaten zijn gemakkelijk te combineren met andere materialen, zoals glas en metaal, voor een nog strakkere uitstraling.

Houtmotief

Betonplaten met houtmotief hebben de uitstraling van houten schuttingplanken, maar zijn veel duurzamer en vereisen minder onderhoud. Dit maakt ze een praktische keuze voor mensen die de uitstraling van houten schuttingen willen, maar niet de kosten of het onderhoud willen. Betonplaten met houtmotief zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder bruin en grijs, en kunnen gemakkelijk worden aangepast aan uw persoonlijke stijl.

Lariks motief

Betonplaten met lariks motief hebben de uitstraling van houten planken en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder bruin en grijs. Dit maakt ze een goede keuze voor tuinen met een natuurlijke uitstraling. Het lariks motief biedt ook een mooie afwisseling met traditionele houten schuttingen, zonder de onderhoudsproblemen die houten schuttingen kunnen hebben.

Nostalgie motief

Betonplaten met nostalgie motief hebben een klassieke uitstraling die doet denken aan de traditionele smeedijzeren hekken. Dit maakt ze een goede keuze voor tuinen met een historische of rustieke uitstraling. Nostalgie motief betonplaten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder zwart en groen, en kunnen worden gecombineerd met andere materialen, zoals steen en hout.

Romeins motief

Betonplaten met romeins motief hebben een gestroomlijnde uitstraling en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder grijs en antraciet. Dit maakt ze een goede keuze voor moderne tuinen en eigendommen. Romeins motief betonplaten kunnen gemakkelijk worden gecombineerd met andere materialen, zoals glas en metaal, voor een nog strakkere uitstraling.

Steenmotief

Betonplaten met steenmotief hebben een ruwe, natuurlijke uitstraling die lijkt op natuurlijke stenen. Dit maakt ze een populaire keuze voor tuinen met een natuurlijk of rustiek thema. Steenmotief betonplaten bieden ook een gevoel van privacy en veiligheid, omdat ze minder doorzichtig zijn dan andere soorten betonplaten. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder grijs, beige en bruin.

Donau motief

Betonplaten met donau motief hebben een gestroomlijnde uitstraling en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder antraciet en grijs. Dit maakt ze een goede keuze voor moderne tuinen en eigendommen. Donau motief betonplaten kunnen gemakkelijk worden gecombineerd met andere materialen, zoals glas en metaal, voor een nog strakkere uitstraling.

Graniet motief

Betonplaten met graniet motief hebben de uitstraling van natuurlijke granietstenen en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder zwart en grijs. Dit maakt ze een goede keuze voor tuinen met een modern of minimalistisch thema. Graniet motief betonplaten bieden ook een gevoel van privacy en veiligheid, omdat ze minder doorzichtig zijn dan andere soorten betonplaten.

Installatie

Betonplaten zijn relatief eenvoudig te installeren en vereisen weinig onderhoud. De betonplaten worden geplaatst op palen en kunnen worden bevestigd met behulp van beugels of klemmen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonplaten goed zijn uitgelijnd en stevig zijn geïnstalleerd om ervoor te zorgen dat de schutting stabiel blijft.

Conclusie

Betonplaten zijn een uitstekende keuze voor het bouwen van een schutting vanwege hun duurzaamheid en esthetische aantrekkingskracht. Er zijn verschillende soorten betonplaten verkrijgbaar, waaronder rots motief, elbe motief en houtmotief, die kunnen worden aangepast aan uw persoonlijke smaak en de stijl van uw tuin. Met de juiste installatie en onderhoud kan een betonnen schutting jarenlang meegaan en een mooie en functionele toevoeging zijn aan uw buitenruimte.

De betonplaten zijn niet meer weg te denken als we het over schuttingen hebben. Op de eerste plaats zorgt een betonplaat er voor dat het tuinscherm niet in aanraking komt met de aarde. Dit zal de levensduur aanzienlijk verlengen. Logisch, een houten tuinscherm trekt vocht uit de grond aan waarna het scherm langzaam maar zeker wegrot.

Standaard betonplaat

De standaard betonplaat heeft een afmeting van 184x26cm. Zoals de naam al doet vermoeden word deze gebruikt bij standaard hout beton schuttingen. In combinatie met de combi betonpaal met een sponning van 27cm zal de totale hoogte van de tuinschutting ca. 195cm zijn. De betonplaat word altijd een stukje onder het maaiveld geplaatst.

In sommige gevallen hebben we een bredere betonplaat nodig omdat dit netter aansluit. Zo zijn er betonplaten leverbaar voor de standaard hout betonschutting van 224cm breed. Zo kunnen we een tuinscherm plaatsen tot 220cm breed.

Dubbelzijdig glad

Het is ook mogelijk om de beton platen te plaatsen met 2 gladde kanten (dubbelzijdig glad). De standaard betonplaten die elke schuttingbouwer gebruikt zijn enkelzijdig glad. Dat houd in dat de betonplaten vlak gestort worden in een mal en dus een kant iets ruwer is. De meeste mensen valt dit niet eens op maar er zijn steeds vaker mensen die voor dit soort betonplaat kiezen omdat het net iets mooier afgewerkt is.

betonplaten rots motief

Betonplaten met motief

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een luxe hout beton schutting. Een onderdeel van deze luxe schutting zijn de beton platen met motief. De motief betonplaten hebben een afmeting van 184x36cm en kunnen gestort worden in 9 verschillende betonmotieven (Rots motief, Nostalgie motief, Lariks motief, Elbe motief, Steen motief, Donau motief en Romeins motief).

U heeft daarbij de keuze of het motief aan 2 zijdes hetzelfde moet zijn of 2 verschillende motieven aan beide kanten. Deelt u de luxe schutting met de buren, maar vinden hun een ander motief mooi? Geen probleem, kies dan voor combi-motief betonplaten.

Grenst u aan een gangpad, tegen een plantsoen of betalen de buren niet mee aan de schutting? Dan heeft u zelf de vrije keuze voor een motief.

Bij de semi luxe schutting komt er 1 betonplaat met motief onder het tuinscherm. Bij de luxe hout beton schutting komen er 2 betonplaten op elkaar. De luxe schutting word altijd afgewerkt met een betonnen afdekkap welke tussen de betonplaten en het tuinscherm komt. Dit geeft een chique uitstraling in combinatie met de combi-betonpalen.